Следвайте Гласове в ТелеграмСъпредседателството на двама председатели на Младежко ДПС цели

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСъпредседателството на двама председатели на Младежко ДПС цели
Коментари Харесай

Ахмед Доган към младежите на ДПС: Промените сега са по-големи и дълбоки от тези през 1989 г.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Съпредседателството на двама ръководители на Младежко Движение за права и свободи цели да задейства повече младежи във вземането на решения за вашето настояще и бъдеще. Искрено се надявам да намерите ваше решение на този лидерски проблем ". Това декларира в послание към делегатите от Деветата Национална конференция на младежкото Движение за права и свободи почетният ръководител на партията Ахмед Доган, оповестиха от пресцентъра на партията.

В обръщението си Доган насочва молба към младежите, а точно " каквото и да мислите да вършиме, превърнете мира в смислообразуващ фокус на вашата активност ".

В началото се показва, че едно от най-важните неща, които би трябвало младежите да осъзнаят е, че измененията, които претърпяваме " тук и в този момент " в нашето житейско битийно време, са по-големи и по-дълбоки от тези през 1989 година.

" Тогава цялата комунистическа тирания обидно бързо рухна пред очите на няколко генерации и се размени с по този начин предстоящата народна власт и пазарна стопанска система. Въпросното " обидно бързо срутване " на една система сътвори предпоставки за " мемоари и размишления " за пасивността и бездействието на огромна част от цели генерации ", показва Доган.

Почетният ръководител на Движение за права и свободи дефинира като аксиома нуждата от самопознание като изискване младежите да познават и съставляват и другите.

" С други думи, в случай че желаете да се занимавате с политическа активност, преди всичко е належащо да си дадете сметка: в каква степен можете да представлявате себе си, тъй като в случай че не можеш да представляваш себе си, ти не можеш да представляваш и другите. Демокрацията е представителна и се основава на способността ни да представляваме група хора, общественост, общество и така нататък. " Умението " ни да представляваме другите е една функционалност от неопределена оценъчна сплав на нашата самокритика, съчетана с дифузните оценки на обществото за нашата характерна алтернатива за вероятно посланичество на другите ", написа той.

" Големите изкривявания в политиката са свързани с точно този проблем: " и двата детайла на тази оценъчна сплав " подлежат на външна операция... Според по-голямата част от " преминаващите " през всекидневието ни политици, цялата политическа активност се свежда до PR тактики, плюс ефектно ситуиране в структурите на централната власт. Такива политици нямат дела и управленчески промени в интерес на хората, а единствено персонални упоритости за кариерно развиване... Не ви предлагам сходно бъдеще! ", декларира Доган. 

Ето и цялото послание на почетния ръководител на Движение за права и свободи без редакторска интервенция: 

Скъпи младежи!

Живеем в динамично и комплицирано геополитическо време. Това е време на напредък и сътресение; време на предстояща смяна, само че и на отчаяние от стихийния тайминг на трансформацията...

Според мен, едно от най-важните неща, които би трябвало да осъзнаете е, че Промените, които претърпяваме " тук и в този момент " в нашето житейско битийно време, са по-големи и по-дълбоки от тези през 1989 година. Тогава цялата комунистическа тирания обидно бързо рухна пред очите на няколко генерации и се размени с по този начин предстоящата Демокрация и Пазарна стопанска система. Въпросното " обидно бързо срутване " на една система сътвори предпоставки за " мемоари и размишления " за пасивността и бездействието на огромна част от цели генерации... Част от тях откриха покой в травматични обезщетителни механизми, а различен дребен сегмент от обществото потърси излаз в метаморфозата си в " Герои на нашето време "...

Давам си сметка, че сходни " неприлични " оценки за историческото време не са подобаващи за вашия конгрес, тъй като историята е многомерна и по тази причина в никакъв случай няма да има еднопосочен прочит. Бих желал да продължа мисълта си с констатацията, че в този момент сме изправени пред качествени промени на самата Демокрация и на фундамента на модерното демократично общество в лицето на Пазарната стопанска система, съчетано с осезателен скок на новите технологии. Този стресиращ Преход се случва в подтекста на основна смяна и в геополитическата среда в планетарен мащаб.

Да намериш себе си и своя път на развиване, като професионално и обществено израстване в такава обстановка, е извънредно мъчно начинание. Защото допуска всеки от вас " да е подготвен " да застане лице в лице пред нетипични екзистенциални провокации. И с цел да се справите с това затруднение в живота, би трябвало да решите един доста по-голям въпрос: Да опознаете себе си!

Човек, който не познава себе си, не може да опознае и разбере и другите към себе си! От друга страна, " емпатията " в света на другите ще ви подтиква да пренамерите и разберете себе си. Още по-интересно става, когато в света на другия припознавате личния си личностен смислов свят...

Приемете го като аксиома: вашият вътрешен свят е не по-малко комплициран от света, в който живеем! Тъкмо по тази причина самопознанието е изискване да познавате и представлявате и другите. С други думи, в случай че желаете да се занимавате с политическа активност, преди всичко е належащо да си дадете сметка: в каква степен можете да представлявате себе си, тъй като в случай че не можеш да представляваш себе си, ти не можеш да представляваш и другите. Демокрацията е представителна и се основава на способността ни да представляваме група хора, общественост, общество и така нататък. " Умението " ни да представляваме другите е една функционалност от неопределена оценъчна сплав на нашата самокритика, съчетана с дифузните оценки на обществото за нашата характерна алтернатива за вероятно посланичество на другите.

Големите изкривявания в политиката са свързани с точно този проблем: " и двата детайла на тази оценъчна сплав " подлежат на външна операция... Според по-голямата част от " преминаващите " през всекидневието ни политици, цялата политическа активност се свежда до PR тактики, плюс ефектно ситуиране в структурите на централната власт. Такива политици нямат дела и управленчески промени в интерес на хората, а единствено персонални упоритости за кариерно развиване... Не ви предлагам сходно бъдеще!

Да бъдеш подготвен да се намериш и утвърдиш в живота, който ти следва, е най-важния въпрос за вас. Но в тази ситуация не приказваме за " подготвеност " единствено за оцеляване, само че и за развиване на личността, която към момента е най-вече евентуална форма за вас. Притеснително е, че светът става все по-несигурен и провокационен във вътрешнополитическо и интернационално измерение. Но това е вашата Съдба, която би трябвало да понесете, не като неизменима даденост, а да я измененията положително съгласно вашето схващане и визия за бъдещето.

В " избрани граници " ние би трябвало да бъдем " ковачи на нашата орис ". Дори свободният избор, който вършим в живота си, основава бъдещи събития във времето, които " работят " деструктивно срещи всякаква предзададеност и мнима съдба в живота. Разбира се, това не се реализира с безучастие и пасивно отношение към проблемите на обществото. Когато е належащо, вие би трябвало да застанете и против " бурята или да се включите в нейната буря ", а не да се " снижавате и чакате отминаването ѝ ". Ако изберете " снижаването ", въпрос на време е да бъдете изхвърлени отвън борда на времето. Така ще заживеете в едно безвремие, напълно подчинени на сляпата мощ на Съдбата.

Скъпи млади другари!

Живеем във време, в което приливите и отливите в морето от нови потребности на модерните общества, гълтам десетки и стотици остарели специалности, и сме очевидци на появяването на нови такива. Вие сте изправени пред нуждата от осведомен избор на вашата бъдеща професионална подготовка. Внимавайте доста: изборът на специалност е по едно и също време товарният и спортен кон на вашето конкурентно професионално израстване. Ако се ръководите от мнението на вашите родители или от критериите на вчерашния, даже и на днешния ден, вие към този момент " не сте в час " в темпоритъма на новото време. Така несъзнателно се превръщате в живи музейни експонати, и във всички случаи, ще платите високата цена на непрекъснато блуждаене в търсене на себето си в света, и в себе си! Не позволявайте някой различен да проектира и направлява живота ви! Ценността на живота е единственият деен капитал на вашата независимост и почтено битие!

Запомнете: даже и да се обучавате по най-новите просветителни стратегии, още от момента на тяхното предложение на " пазара ", те към този момент са " ретро артикули ". Тъкмо по тази причина, каквато и специалност да усвоявате, базовото обучение е първоначален пункт за вашата ориентировка. Нищо повече! Останалото е самообразованието и самоизграждането. Въпросът се състои в това: " да направиш себе си " съгласно най-новите и неуловими нюанси на развиването на научно-приложното знание и опредметяването му в новите технологии.

Разбира се, по високата " резолюция " към " неуловимите нюанси на развиването " допуска по-висока обща духовна просвета, която е в сериозен недостиг за вашето потомство.

Социалните мрежи доста постоянно показват мизерия на духовността в информационното пространство на нашето време. Според мен, имате потребност от дълбинно осмисляне на базовите полезности, които споделяме, както и на главните правила, до които е достигнал човешкия Разум в разбирането на себе си и на света, който обитаваме. Основните полезности в човешкия свят и базовите правила в разбирането ни за света отвън нас, имат значимостта на " солта на солта " или темела на основите, които по немилостив метод дефинират нашето световъзприемане и метод на мислене, без значение от това дали го осъзнаваме или не, нито пък дали го желаем или отхвърляме.

Скъпи млади съидейници!

На този ваш учредителен конгрес би трябвало да решите един доста значим въпрос за по-нататъшното ви развиване. Съпредседателството на двама ръководители на МДПС цели да задейства повече младежи във вземането на решения за вашето настояще и бъдеще.

Искрено се надявам да намерите ваше решение на този лидерски проблем. Каквото и да решите го направете по този начин, че да бъде в естетика с вашия интерес, и да бъде в интерес на вашето развиване!

Молбата ми към вас е: каквото и да мислите да вършиме, превърнете МИРА в смислообразуващ фокус на вашата активност.

Направете го! Светът ще ви бъде благодарен.

Бъдете живи и здрави и се наслаждавайте на живота!

Винаги ваш обожател: А. Доган

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР